Ústecké
Zelenenoviny.cz

Lovosice mají tři nová venkovní grilovací centra

12.7.2018 | Lovosice

grilování, gril, grilování venku, grilovací centra, grilování v přírodě, parkV Lovosicích vznikla tři nová venkovní grilovací centra, která může využít každý, kdo má chuť s rodinou či přáteli uspořádat piknik s grilovanými dobrotami venku v přírodě. Stačí si donést vlastní palivo a nezapomenout si přečíst provozní řád.


Tři nová grilovací centra jsou pro občany města již k dispozici. Dva z nich v lesoparku Osmička a jedno je ve čtvrti Nové Klapý.

Radnice zakoupila tři betonová ohniště s roštem, která budou sloužit pro přípravu jídel ve venkovním prostoru. Ke grilům byly umístěny kmeny topolů jako přírodní posezení a celé zátiší doplňuje další venkovní mobiliář v podobě košů, stolů a lavic.

Grilovací centra může využít každý, kdo si přinese vlastní palivo a samozřejmě také pochutiny, které na ohni připraví. „Venkovní piknik v lesoparku nebo na „Vápence“ si tak lidé mohou zpříjemnit oblíbenými dobrotami z grilu. Pouze je potřeba řídit se provozním řádem,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Centra městskou kasu vyšli na cca 45 000,- Kč. Péči o tento mobiliář zajistí Technické služby města Lovosice. „Doufám, že se tato místa stanou navštěvovanými a oblíbenými lokalitami pro trávení volného času. Mohly by zpříjemnit letní sezónu především občanům z panelových domů, kteří nemají tu možnost, aby před horkem unikli například na zahrádku. O úklid se budou starat technické služby, ale doufám, že každý kdo gril použije, se o zbytky po své večeři postará, aby zde nebyl nepořádek a centra co nejdéle vydržela,“ komentoval vznik center Milan Dian, starosta města.

V letošním roce bude radnice investovat ještě 150 000,- Kč do nového zastřešení pódia v lesoparku. Rozšíření Osmičky vyjde na 2 mil. Kč. Jejho první část, a to výsadba stromů je již hotová. Na podzim pak v prostoru před restaurací Sauna přibydou nové cestičky.

Redakčně upraveno.

Foto převzato z pixabay.com

Zdroj: Ve městě jsou grilovací centra



Reklama

Reklama: